Op deze blog schrijf ik allerlei stukjes uit mijn jeugd, gezin en andere zaken die mij op dat moment bezig hielden.
Op mijn tweede blog heb ik mijn creativiteit los gelaten. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken wat me heerlijk van de straat houdt.
Avalon`s creablog: http://avalon022.blogspot.com/

Vanaf 2005 hou ik een digidagboek bij. Ik heb hierin over vanalles geschreven. Soms schrijf ik drie stukjes in een week en soms duurt het maanden voordat ik weer inspiratie krijg om iets op te schrijven. Dat kan dus vanalles zijn, heel persoonlijke dingen, wanneer ik niet lekker in mijn vel zit, herinneringen uit mijn jeugd en de tijd dat we met onze kinderen als gezinnetje samenwoonden, vakantie- of dagtripverhaaltjes, maar ook gekke, droevige of gewoon dagelijkse dingen die ik om mij heen registreer en waarover ik het leuk vind iets te schrijven. Alle verhaaltjes staan sowieso in pdf formaat op mijn drive, maar ik heb besloten om zo langzamerhand alle verhaaltjes alsnog te publiceren op deze blog. Veel leesplezier.

Ps-1. al bladerend door de onderwerpen zie ik nu [1-8-2013] dat het een rommeltje is geworden met de lettertypes en grootte van letters. Hoe dat komt weet ik niet. Wel weet ik dat ik ze zo niet gepost heb. Dus het zal wel weer een onvoorziene truc van Google zijn.
Ps-2: de bovenstaande foto is door mij genomen in een goddelijk rustige omgeving in de buurt van Säffle [Midden Zweden] in juni 2012

dinsdag 31 januari 2017

Pyama

Het is heel grappig hoe je kunt afdwalen tijdens het schrijven van deze stukjes. Het vorige stukje "Creatief met kinderkleren" begon ik met de gedachte om te schrijven over een pyama. Toen het stukje na twee dagen klaar was kwam het hele ding er niet in voor. Dat ga ik dus nu even rechtzetten.

O ok in "Creatief met kinderkleren heb ik het heel terloops over het wel of niet willen dragen van kleding van een ouder broertje of zusje. Het was volgens mij bij ons niet zo`n punt. Een grappig voorbeeld hiervan is de voorvermelde pyama. Hij had wel wat, het amerikagevoel was in die tijd op zijn top en Robbie zal hem wel zelf hebben uitgezocht. Dat weet ik echt niet meer.Hee bekende pyama! Tijdens een schoolreisje wil je toch wel een beetje opvallen en dat is Ingrid goed gelukt.


Als de pyama uiteindelijk bij nummer drie is aangeland dan wordt hij toch echt niet meer serieus genomen en maakt het kledingstuk als "verkleedpyama" de laatste kleuterschooldag van Suzanne mee. 

Geschreven: Opperdoes, 27 maart 2009
Dagtekening: 1977-1980

Geen opmerkingen:

Een reactie posten