Op deze blog schrijf ik allerlei stukjes uit mijn jeugd, gezin en andere zaken die mij op dat moment bezig hielden.
Op mijn tweede blog heb ik mijn creativiteit los gelaten. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken wat me heerlijk van de straat houdt.
Avalon`s creablog: http://avalon022.blogspot.com/

Vanaf 2005 hou ik een digidagboek bij. Ik heb hierin over vanalles geschreven. Soms schrijf ik drie stukjes in een week en soms duurt het maanden voordat ik weer inspiratie krijg om iets op te schrijven. Dat kan dus vanalles zijn, heel persoonlijke dingen, wanneer ik niet lekker in mijn vel zit, herinneringen uit mijn jeugd en de tijd dat we met onze kinderen als gezinnetje samenwoonden, vakantie- of dagtripverhaaltjes, maar ook gekke, droevige of gewoon dagelijkse dingen die ik om mij heen registreer en waarover ik het leuk vind iets te schrijven. Alle verhaaltjes staan sowieso in pdf formaat op mijn drive, maar ik heb besloten om zo langzamerhand alle verhaaltjes alsnog te publiceren op deze blog. Veel leesplezier.

Ps-1. al bladerend door de onderwerpen zie ik nu [1-8-2013] dat het een rommeltje is geworden met de lettertypes en grootte van letters. Hoe dat komt weet ik niet. Wel weet ik dat ik ze zo niet gepost heb. Dus het zal wel weer een onvoorziene truc van Google zijn.
Ps-2: de bovenstaande foto is door mij genomen in een goddelijk rustige omgeving in de buurt van Säffle [Midden Zweden] in juni 2012

donderdag 20 juli 2017

Hoezo slapen?

Gisterenavond om kwart voor 12 dacht ik nog even een paar audioboeken op de mp3 speler te zetten en dan lekker te gaan slapen. Even luisteren werkt prima, ik heb dan weinig of geen geen last van oorsuizen en meestal val ik dan vrij snel in slaap. Ik had uit voorzorg alle boeken in mappen van een half uur verdeeld, zodat hij, als ik in slaap zou vallen, niet meer de hele nacht door bleef spelen. Dat werkte prima.  Maar zoals vaak, zijn plan en uitvoering niet hetzelfde en het liep dus helemaal anders.

Toen de audioboeken op de speler stonden, koppelde ik hem netjes af via het >-tekentje op de laptop, maar waarschijnlijk deed ik dat te snel, en hij bleef hangen. Het scherm vermeldde "data laden" en welke knop ik ook indrukte, er was geen beweging in te krijgen. Dus ook uitzetten was niet aan de orde. Ik heb dat ding na de nodige verwensingen, al lichtgevend tussen mijn bollen wol gekieperd, snel een audioboek op de tablet gezet en proberen te gaan slapen. Maar het idee, dat de tablet aanbleef als ik in slaap zou vallen en daarmee het hele boek zou afspelen, hield me wakker.

Na een uur kreeg ik een ingeving. Eens even googelen wat ik kon doen. En ja hoor, door te googelen op "vastgelopen Sandisk" had ik hem in no time weer aan de praat. Het wondermiddel was, 20 seconden de startknop indrukken en de speler resette zich. Pfff....dat moet je ook maar weten! Waar zouden we toch zijn zonder google en internet.

Helemaal blij zag ik ineens, zelfs in het donker, dat er een stapel t-shirts op mijn dekbed lag. Oh, shit, die waren er ook nog. Het schone wasgoed van die dag, was door Karel van het rek gehaald en op mijn verzoek, netjes op mijn bed gelegd. Dat had ik die middag natuurlijk wel gezien, maar zodra ik me had omgedraaid weer vergeten. Nou ja, dat kon er ook nog wel bij. Dus heb ik, in het donker alle t-shirts opgevouwen en sokken in bolletjes gerold. En ja hoor, je raadt het al. Ik miste een sok. Verdorie, ook dat nog. Ik kan daar niet tegen. Dat hij niet gewassen is, okee, maar ik wil wel weten waar hij is, dus ging ik weer mijn bed uit. In de wasmachine lag hij niet, in de wasmand ook niet en ik had hem ook niet in het donker bij twee andere sokken opgerold. Met moeite heb ik me er maar overheen gezet en de "single-sok" over het randje van het nachtkastlaatje gehangen. Ongeveer half drie ben ik, na een paar regels Agatha Christie subiet in slaap gevallen.

Vanmorgen zag ik natuurlijk meteen die eenzame sok hangen en ging weer bij wasmachine en wasmand langs. Geen sok, zelfs bij daglicht niet. Uiteindelijk bleek, dat ik, ondanks de korte nacht, die ochtend ietsjes slimmer was. Ik kreeg het heldere idee om behalve "in" ook eens "naast" de wasmand te kijken. En zie, daar was hij dan. De verloren sok!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten