Op deze blog schrijf ik allerlei stukjes uit mijn jeugd, gezin en andere zaken die mij op dat moment bezig hielden.
Op mijn tweede blog heb ik mijn creativiteit los gelaten. Was het eerst borduren en breien, nu is het alleen nog maar haken wat me heerlijk van de straat houdt.
Avalon`s creablog: http://avalon022.blogspot.com/

Vanaf 2005 hou ik een digidagboek bij. Ik heb hierin over vanalles geschreven. Soms schrijf ik drie stukjes in een week en soms duurt het maanden voordat ik weer inspiratie krijg om iets op te schrijven. Dat kan dus vanalles zijn, heel persoonlijke dingen, wanneer ik niet lekker in mijn vel zit, herinneringen uit mijn jeugd en de tijd dat we met onze kinderen als gezinnetje samenwoonden, vakantie- of dagtripverhaaltjes, maar ook gekke, droevige of gewoon dagelijkse dingen die ik om mij heen registreer en waarover ik het leuk vind iets te schrijven. Alle verhaaltjes staan sowieso in pdf formaat op mijn drive, maar ik heb besloten om zo langzamerhand alle verhaaltjes alsnog te publiceren op deze blog. Veel leesplezier.

Ps-1. al bladerend door de onderwerpen zie ik nu [1-8-2013] dat het een rommeltje is geworden met de lettertypes en grootte van letters. Hoe dat komt weet ik niet. Wel weet ik dat ik ze zo niet gepost heb. Dus het zal wel weer een onvoorziene truc van Google zijn.
Ps-2: de bovenstaande foto is door mij genomen in een goddelijk rustige omgeving in de buurt van Säffle [Midden Zweden] in juni 2012

dinsdag 31 januari 2017

Rangeermanoeuvres voor de deur


Wie woont er zo, dat er een rangeermanoeuvre voor de deur mogelijk is? Wij dus, want we wonen in een station met het schitterende uitzicht op het perron en de rails aan het traject van de museumstoomtram Hoorn-Medemblik. De laatste dagen waren er werkzaamheden aan de brug in Medemblik en was het station van die plaats dus onbereikbaar voor de stoomtram. De mensen stapten in Medemblik uit aan de Randweg, vlak voor de "kapotte" brug en werden met eigen vervoer van de tram verder gebracht naar het station. Waar je als gewoon persoontje niet zo gauw aan zou denken is, dat de locomotief niet kan "omlopen" [dwz. van voor naar achteren verplaatsen] en dus voor de terugweg aan de verkeerde kant van het tramstel staat. Dit werd in Opperdoes, na een paar kilometers "opduwen" met diverse rangeerhandelingen en een diesellocomotief opgelost. Nu is alles weer als vanouds en de tram komt weer "gewoon" langs. Minstens 2x per dag.


Geschreven: Opperdoes 8 juli 2011
Dagtekening: 6 juli 2011


Geen opmerkingen:

Een reactie posten